Teamoptimalisatie

De essentie van een team is dat je met elkaar meer bereikt dan je als losse individu voor elkaar krijgt. Of in het engels: Together Everyone Achieves More (samen bereikt ieder meer) Is dit bij jou ook het geval? of komt alles toch steeds weer bij jou terecht?

Om het maximale uit het team te halen is het van belang dat alle medewerkers in hun kracht te staan en vanuit hun kracht complementair te zijn aan elkaar.

Dit begint al door jezelf (en je medewerkers) eens de volgende vragen te stellen:

  • Wat is jouw belang en wat heb je te bieden?
  • Wat is het belang van jouw medewerkers en wat hebben ze jou te bieden?
  • Wat motiveert jouw medewerkers?
  • Wat maakt jouw medewerker gelukkig?

Weet je de antwoorden echt zeker of denk je ze zeker te weten? Vaak gaan we er van uit dat anderen er het zelfde in staan als wij. Dit blijkt vaak niet het geval, en mocht het toch wel zo zijn dan kan het nooit kwaad om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Met plezier naar je werk gaan is toch echt het allerbelangrijkste voor een goed team.

Er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Het is dus niet de bedoeling dat jijzelf en jouw collega's alleen maar doen wat ze leuk vinden en daarmee in hun comfortzone blijven. Een goede balans tussen comfortzone en non-comfortzone is 80/20, zoals weergegeven in de afbeelding links. Op deze manier bereik je als team het maximale, blijft het leuk om naar je werk te gaan en kun je dit ook lang volhouden.

Is er op dit gebied nog werk aan de winkel en weet je zelf even niet waar te beginnen? Neem dan contact met ons op. Wij brengen zowel de onderneming als het team graag naar een hogerniveau.

Ja, ik wil graag contact opnemen


De Toekomst vd Makelaardij, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@detoekomstvandemakelaardij.nl, Telefoon: +31 33 462 65 81
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Nieuwsbrief

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2021 Alle rechten voorbehouden